Μια γυναίκα κι ένας πρώην πεζοναύτης περιλαμβάνονται στους τέσσερις Aμερικανούς που σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη βόρεια Συρία, σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Η Σάνον Κεντ, 35 ετών, είναι η πρώτη γυναίκα που σκοτώνεται εν υπηρεσία στη Συρία, διευκρίνισε στέλεχός του. Η Κεντ καταγόταν από τη Νέα Υόρκη και ήταν ειδική στον τομέα των στρατιωτικών πληροφοριών. Μαζί με συναδέλφους της, εκτελούσε περιπολία «ρουτίνας» στην πόλη Μάνμπιτζ, όταν δέχτηκαν την επίθεση, κοντά σε ένα εστιατόριο.

Τα άλλα θύματα, τα στοιχεία των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα, ήταν ένας 37χρονος ταγματάρχης, ο Τζόναθαν Φάρμε, κι ένας πολιτικός υπάλληλος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (DIA), ο Σκοτ Γουιρτζ.

Το Πεντάγωνο δεν ανακοίνωσε την ταυτότητα του τέταρτου Αμερικανού, ο οποίος εργαζόταν για μια ιδιωτική εταιρεία και ήταν πρώην πεζοναύτης.

Δύο κυβερνητικές πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί υπεύθυνο για την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση σημειώθηκε σχεδόν έναν μήνα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί.