Ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του και σχεδόν 50 διασώθηκαν χθες από ναυάγιο σκάφους στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, ανακοίνωσαν οι τουρκικές Αρχές.

Στις 02:30 ώρα Γκρίνουιτς (04:30 ώρα Ελλάδας) «46 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα μισοβυθισμένο σκάφος διασώθηκαν και το άψυχο σώμα ενός μετανάστη ανασύρθηκε από τη θάλασσα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τουρκική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το πτώμα που ανασύρθηκε από τις τουρκικές Αρχές ήταν ενός παιδιού.

Η επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν τρία σκάφη περιπολίας και ένα ελικόπτερο, πραγματοποιήθηκε στα ανοιχτά του Κουσάντασι, στην επαρχία Αϊντίν (Αϊδινίου), ανέφερε η Ακτοφυλακή, χωρίς να διευκρινίζει ποια ήταν η εθνικότητα των ναυαγών.

Η Τουρκία είναι μια κύρια χώρα διέλευσης ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, κυρίως στη Συρία, και προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Αντιμέτωπη με μια συρροή προσφύγων που δεν είχε προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε το 2016 σε συμφωνία με την Τουρκία, η οποία είχε αποτέλεσμα το δραστικό περιορισμό του αριθμού των διελεύσεων.